dimecres, 25 de novembre del 2009

JOURNAL TINTIN 28

Setmanari Tintin.
La rançon de Sire Bertrand.
Il·lustració de Bob de Moor.
Cinquieme annee, 13 de juliol de 1950.

Per aquest número es van fer dues portades amb una "petita" diferència, la que veieu a la imatge pertany a l'edició francòfona que es distribuïa principalment a Valònia i França, on podeu veure la figura d'una àliga tant a la bandera com a l'armadura del cavaller, en canvi a l'edició neerlàndesa (Kuifje), el cavaller duu el Lleó de Flandes.

5 comentaris:

  1. Ei, un Bob de Moor de l'època daurada, i a més en dibuix "seriós"!

    ResponElimina
  2. Leblansky i Carles, em perdo que jo m'he quedat amb l'anècdota de la bandera que l'he trobada molt bona!

    ResponElimina
  3. Carles, m'imagino que no tens tans anys com per haver-lo comprat l'any 50, o sigui que vols dir que el vas poder trobar a un mercat belga tipus Sant Antoni? Doncs felicitats, perquè suposo que deu ser d'allò més buscat. Per la quantitat de material francobelga que fins ara has exposat, m'imagino que deus tenir molta joia per exposar, i ja se'm fa la boca aigua de pensar-ho!

    ResponElimina
  4. No, jo sóc del 64. Aquest estiu vaig fer un viatge a Bèlgica per visitar el nou museu Hergé, una passada!!! llàstima que no es poden fer fotos, també vaig aprofitar per visitar l'Institut Belga de la Bande Dessiné, força interessant, però, una mica atrotinat, i vaig comprar alguns tebeos antics a les Bouquineries de Brussel·les.
    De fet no tinc massa cosa, fa poc que m'hi dedico.

    ResponElimina