dilluns, 18 de gener del 2010

TINTÍN-LE SOIR

Le Soir
Les 7 boules de cristal.
Samedi 8 et Dimanche 9 Juillet 1944

Durant l’ocupació Nazi de Bèlgica les històries de Tintín van passar a publicar-se en forma de tires al diari Le Soir controlat pels ocupants.
Entre el 17 d’octubre de 1940 al setembre de 1944 es van publicar en aquest diari les tires de cinc de les aventures de Tintín; El cranc de les pinces d’or, L’estel misteriós, El secret de l’Unicorn, El tresor de Rackam el Roig i Les 7 boles de cristall, aquest darrer publicat parcialment degut a l’alliberament de Brussel·les.
Hergé va ser acusat de col·laboracionisme amb els nazis i se li va prohibir continuar publicant fins que va rebre el “Certificat de civisme” l’any 1946. La història va estar quatre anys i mig interrompuda, fins que és va acabar de publicar a la revista Coeurs vaillants el 22 d’abril de 1948.
Les imatges que acompanyen aquest post, pertanyen a Les 7 boles de cristall l’última història publicada a Le Soir i corresponen a quatre vinyetes de la pàgina 37 de l’àlbum publicat per Joventut.



4 comentaris:

  1. Aquest c op t¡has superat: ni idea que es pogués aconseguir -vull dir si no ets multimilionari o treballes a la biblioteca nacional o així- un diari de l'any de la picor.
    El que li va passar a l'Hergé és el mateix que aquí els feien als rojos i "no adictos al régimen". Però com que en el cas d'Hergé ho van fer els guanyadors als perdedors, sembla que estigui justificat. Estigmatitza, que alguna cosa queda.

    ResponElimina
  2. Leblansky, no sóc pas multimilionari, ni treballo a cap biblioteca, que ja m'agradaria, de tant en tant et trobes amb un cop de sort i pots aconseguir coses com aquestes per molt bon preu.
    Curiosament qui va "rehabilitar" l'Hergé va ser un heroi de la resistència i editor de la revista Tintin.

    ResponElimina
  3. Carles,
    Això excita més al Leblansky que totes les Bíblies de Tijuana juntes!
    Només tens un exemplar...?

    ResponElimina
  4. Si Galderich, és l'únic que tinc, miro per internet , però, no hi ha manera....

    ResponElimina