dimarts, 4 de maig del 2010

MAIGRET EN NUEVA YORK

Col·lecció Maigret en acción núm. 26.
Il·lustració de M. Tlarig (Ricard Giralt Miracle).
Text de Georges Simenon.
Aymà, S. L. Editores, Barcelona, 25 de març de 1952.

6 comentaris:

  1. Espectacular! Dibuix, composició i colors perfectament acoplats, donant una imatge d'un Maigret molt més dur del que habitualment surt a les fotos, que no nés ni més ni menys que el Simenon. Ni idea d'aquest Tlarig, m'has fet una descoberta.

    ResponElimina
  2. apali! i jo aquest Maigret no el tinc! :O

    ResponElimina
  3. Leblansky, per a mi també va ser una gran descoberta, quan vaig veure per primer cop aquestes portades vaig quedar força descol·locat, qui era aquest paio tan bo? .
    Doncs bé, es tracta de Ricard Giralt Miracle, la signatura és el primer cognom al revés i la inicial del segon, va ser un tipògraf que va crear diferents tipus d'alfabets i cartellista d'ERC durant la república, va ser empresonat i quan el van alliberar el van inhabilitar per exercir la seva professió, per això va crear el pseudònim. per a la col·lecció de novel·les de Maigret en va fer 72 portades totes boníssimes.

    ResponElimina
  4. Clidice, es que de Maigrets n'hi ha un munt, es normal que et falti algun, no?

    ResponElimina
  5. Un dibuix molt aconseguit de Maigret.Gairebé fa por.

    ResponElimina
  6. Ernesto, com l'he dit al Leblansky les portades d'en Tlarig són molt bones, es veu que llegia les novel·les per la tarda i els dibuixos els feia a l'endemà pel matí, ja aniran sortint més.

    ResponElimina